Kinderherdenking 30 juni 2023

Foto’s KinderHerdenking 2023

Op vrijdag 30 juni 2023 vond de jaarlijkse KinderHerdenking plaats op het Surinameplein in Amsterdam-West. Deze herdenking werd georganiseerd door de Stichting KinderHerdenking & SlavernijEducatie. We hebben een fotoserie op deze website geplaatst ter herinnering aan deze speciale gelegenheid.

Klik hier voor de fotoserie van de KinderHerdenking van 2023.

Persbericht 2019

Op 12 september 2019 is via het Notariskantoor Lubbers & Dijk de naam van onze voormalige Stichting Amsterdams Centrum 30 juni – 1 juli, gewijzigd in Stichting KinderHerdenking & SlavernijEducatie.

Het besluit tot deze naamswijziging heeft het bestuur in de eerste plaats genomen om de naamgeving van de stichting meer in overeenstemming te brengen met de kernactiviteiten van de organisatie. Zoals bekend zijn deze activiteiten gericht op het verzorgen van gastlessen op de basisscholen in Amsterdam over de gedeelde slavernijgeschiedenis en over burgerschap. Een andere overweging om de naamswijziging in gang te zetten heeft te maken met de reactivering van het Comité 30 juni – 1 juli. Hierdoor is er een toenemende verwarring bij onze relaties over dit Comité en onze stichting. Als bestuur merken wij ten slotte veel blijdschap bij onze vrijwilligers over de nieuwe naam, omdat daarin ook enige erkenning is verankerd voor het bedenken van de jaarlijkse KinderHerdenking.